De werking en eigenschappen van Cytomel

aug 3, 2021Steroïde pillen1 reactie

Cynomel pillen

cytomel T#

Cytomel is niet een anabool maar een proct dat wordt gebruikt ter ondersteuning van het sneller verliezen van vet. Cytomel is een kunstmatige vorm van trijodothyronine ook wel T3 genoemd dat een schilklierhormoon is die bestaat uit  jodium – ionen en tyrosine die een aminozuur zijn metaboliet. In ons lijf wordt triiodothyronine op zijn beurt weer geproduceerd door het hormoon T4 die ook wordt geproduceerd in de schildklier door de invloed van TSH (hypofyse hormoon). Wanneer een medisch specialist tot de conclusie komt dat er een tekort aan deze hormonen is wordt er vaak gekozen voor een vervangingstherapie. Meestal wordt er gekozen voor synthetische T4 ook bekend als Synthroid. Is er een ernstig te kort door een schildklierstoornis dat wordt er vaak gekozen voor Cytomel.

In de wereld van het bodybuilding wordt Cytomel veel al genomen om snel vet kwijt te raken. Schildklierhormonen staan ook bekend als de metabole regulatoren die zich bevinden in ons lijf.  Verhoogde concentraties T3 zorgen er voor dat de metabolisme wordt versneld wat er op zijn beurt weer voor zorgt dat er meer calorieen worden verbrand en opgenomen. Aan het lischaamstype kan vaak worden afgeleid of er te hoge schildklierwaarden aanwezig zijn die vormen van ongediagnosticeerde hyperthyreoïdie veroorzaken.

hyperthyroïdie heeft de neiging serieuze consequenties voor de eind gebruiker die zich kenmerken als het vergroten van de schildklier en meer kwaaltjes. Daarom advieseren artsen beginner geen producten te nemen die de werking van de schildklier beïnvloeden. Zo ook bij insuline lijdt verkeerd gebruik op den duur tot de afhankelijkheid van exgene T3. Deze afhankelijkheid kan blijven tot het einde van een leven. Daarom is het raadzaam onderzoek te doen en voorzichtig te zijn voor dat er wordt besloten Cytomel in te nemen. De duur van een kuur dient zich niet langer te verstrekken tussen de 4 en 6 weken. Het  advies is luidt dat de aanbevolen lengte 3 weken is die wordt opgevolgd door een 21 daagse clenbuterol kuur.  Om schildklier ongemakken te voorkomen is het belangrijk om de dosis gelijdelijk aan op te bouwen of af te bouwen. Zeker bij Cytomel is dit erg belangrijk.

Bill Llewellyn schrijft in zijn boek Anabolics 2002 dat Cytomel goed moed worden overwogen en niet er absoluut niet direct mee van start te gaan. Ook middelen als T4 (Synthroid) of triacana dragen bij aan het overstappen naar T3. Niet iedereen is het eens met Bill Llewellyn omdat er wordt gevonden dat Triacana te licht is en daarom weinig zin heeft om te nemen. Daarnaast is het product lastig te verkrijgen en hangt er een behoorlijk prijskaartje aan. Cytomel is een stuk beter te vergelijken met T4, het is een stuk zwakker. Dit wordt meestal opgelost door een hoge dosis te nemen waardoor ze op het zelfde niveau belanden als wanneer er wordt gekozen voor Cytomel.

Cytomel is absoluut geen anabool om mee te beginnen maar kan zeker gebruikt worden mits je beschikt over de nodige ervaring en je eigen onderzoek hebt gedaan en je beschikt over zelfbeheersing. Er wordt sneller aangeraden om Clenbuterol voor de starters en tijdelijke users die behoefte hebben een een vet verbrander.  Cytomel heeft een veel sterkere werking maar Clenbuterol daarin tegen is een stuk veiliger te gebruiken. Daarnaast zijn vorderingen met clenbuterol een stuk eenvoudiger te registeren. Kwalen die voorkomen in de schildklier heeft invloed op de normale waardes van T3, dezen kunnen verlagen wat als gevolg een verlaging van de stofwisseling te weeg brengt na het gebruik van T3. Wat op zijn beurt er voor kan zorgen dat verloren vet weer terug komt.

Bijwerkingen van Cytomel

 • Bewegingsdrang
 • Overmatig zweten
 • Hartkloppingen
 • Hoofdpijn
 • Zenuwachtigheid
 • Angst
 • Opgewondenheid
 • Stacken en gebruik

Cynomel Aventis

Cynomel pillen

Dit product kan gecombineerd of afgewisseld worden met Clenbuterol. Experts zijn van mening dat het verstandig is om te wisselen: 21 dagen Clenbuterol en daarna starten met 21 dagen Cytomel. Clenbuterol verliest naar een korte periode haar voordelen en Cytomel heeft bij langdurig gebruik een groot risico op blijvende schade aan de schildklier. Daarom het advies van de experts. Voor beide preparaten geld dat ze prima zijn te betalen. In de praktijk zien we dat sommige gebruikers een drie tot vier weken samen gebruiken waarna er wordt overgestapt op ECY (efedrine/caffeïne/yohimbine) of ECA (efedrine/caffeïne/aspirine) combi, hier mee wordt een gelijkwaardige periode begonnen. Niet iedereen voelt hier even veel voor.

Bij een kuur van 3 week is het volgende schema een mogelijkheid: 25/25/25/50/50/50/75/75/75/100/100/100/75/75/75/50/50/50/25/25/25 mcg / dag. Als u er voor kiest om het product 4 weken te gebruiken neem dan iedere dosis voor vier dagen, mits er wordt gekozen voor vijf weken neem dan elke dag 5 enz. Let op dat de dosissen op en afgebouwd zijn en te nimmer nooit meer dan 6 weken in beslag nemen

Voor de rest zijn er geen midicatie van belang ter onderseuning van dit soort kuren. Maar het wordt aanbevolen om bij deze middelen ook gebruik te maken van anabole steroiden. Hier mee worden vrijkomende caloreen benut en de schildklierhormonen extreem katabool kunnen worden waardoor steroide producten zijn daarom vereist om te voorkomen dat er spier mindering in werking treed.

You may like also

1 Reactie

 1. Adri

  Vraagje, kan ik het ook laten Verzenden naar een postnl afhaal punt? Daar ik nogal wisselende diensten heb?
  Vr Grt Adri

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *