Hoe werken anabolen

Potjes met steroideWat zijn Anabole Steroïden? steroide ook wel anabolen of AAS genoemd wat staat voor anabole androgene steroiden zijn in feite kunstmatige hormonen die gebaseerd zijn op het bekende hormoon testosteron. De anabolen zorgen voor de androgene werking welke er voor zorgt dan mannelijke eigenschappen vergroot worden waaronder het groeien van de spieren. Anabolen zijn in de industrie al bekend sinds de jaren vijftig. In deze tijd heeft de bekende dokter John Ziegler zijn uitvinding gedaan namelijk Dianabol die oraal kan worden genomen. Dit werd ontwikkeld om het toendertijd gewichthef team van de Amerikanen een grote kans hadden op het winnen van goud. Dit was nodig omdat later bleek dat de tegen standers ook al soortgelijke middelen gebruikten.

Na het verstrijken van de jaren vijftig zijn er steeds meer verschillende varianten anabolen gemaakt om sporters een groot voordeel te even. De anabolen steroiden werken als volgt. Hoe wel het nog niet 100% vast staat hoe alles exact werkt is de volgende verklaring de meest nauwkeurige. In grote lijnen zijn er 2 verschillende werkingen bekend van de anabolen steroiden.  Ze kunnen zich vast houden aan de androgenen ontvangers ook wel androgen receptor AR genoemd in het Engels. Deze androgene ontvangers zijn te vinden in de spier cellen waar ze helpen bij het omzetten van de eiwitten. Daar zorgt de senthese er voor dat het spierweefsel zich in korte tijd kan vermenigvuldigen. Via de andere weg kunnen steroiden die slecht een beetje of zelfs niet aan de androgene receptoren binden. Volgens bekende wetenschappers hebben deze steroiden hun effect te danken aan een werking die er voorzorgt dat het spierweefsel niet wordt afgebroken door het lichaam omdat de glutamine welke een aminozuur is wordt ontrokken uit de spieren. Niet zeker welke steroide je nodig bent? Wees gerust er zijn ook anabolen die beide werkingen bevatten.

Pillen en de injecties wat is het verschil?

Er wordt door veel mensen gedacht dat Injecties een stuk schadelijker zijn dan tabletten. Hier is niets van waar. Om duidelijk te kunnen maken wat het verschil is heb je eer wat meer Mannelijke hormoon tablettenkennis nodig over beiden. Het in nemen van pillen via de mond ook wel orale steroiden genoemd, omdat je ze via de mond in neemt, komen via de lever in het lichaam terecht. De lever heeft een reinigende werking en zal daarom de steroiden die de pillen bevatten afbreken. Hier door verliezen ze hun werking. Dit wordt voorkomen door Alkyl die wordt toegevoegd aan de anabole. Akyl blokkeert de werking van de lever waardoor de steroiden hun weg in jouw lichaam vinden. Hier begint het probleem, deze toevoegen die ook bekend staat onder de naam 17 alpha alkylated steroids tast namelijk je lever aan doordat het simpel weg giftig is voor de lever. Nu is dit niet een grote boosdoener zo lang orals met mate worden gebruikt. 17 AAS wordt niet toegevoegd aan injecteerbare steroiden en dus heb je dit probleem ook niet.

Let wel dat de injecties geinjecteerd worden in de spierweefsel en absoluut niet in je anders. De injecteerbare anabolen vinden uiteindelijk wel hun weg naar de lever die ze uitgeschakeld maar er zijn reden waarom deze zo effectief werken. Als volgt: er wordt een reservoir aangemaakt die er op zijn beurt voor zorgt dat er een regelmatige toevoegen dan de steroid wordt toegevoegd aan het bloed. Hoe werkt dit hoor ik jou denken. Deze voorraad kan worden aangelegd door dat het gebruikt van steroiden die niet op los baas zijn in water, die op zijn beurt omgezet wordt in steroiden die wel weer opgelost kunnen worden in water zodra de steroide het lichaam in komt. De steroïde molecuul wordt meestal met organisch zuur gemixt zodat er een ester gevormd wordt die oplost in olie en slecht een beetje in water. Het zuur dat hier voor nodig is is op zijn beurt weer verantwoordelijk voor de benodigde tijd om de ester weer te veranderen in de originele steroïde molecuul. Esters zo als wordt gedacht blijven niet op de plaats van de injectie wat de suspensie wel doet. In plaats hiervan gaan ze rond in jouw lichaam waar het zich langzamer hand gaat vestigen en wordt omgezet in steroiden.

Ga jij nu voor de injectie of toch liever tabletten?

 

Het injecteren vanDeze vraag is niet zo simpel te antwoorden gezien het feit dat ze alle 2 hun voor en nadelen bevatten. Het is nu bekend dat orale steroiden bewerkt worden met 17-AA alkyl zo dat ze niet worden afgebroken door onze vriend de lever voordat ze hun werkingen kunnen toepassen. Het nadelige hier van is dat de tabletten worden vervuild en hierdoor giftig zijn voor de lever. Daarom is het alles behalve verstandig om lange kuren te doen met orale steroiden. De 17-AA steroïden staan er dan wel weer om bekend dat ze goede resultaten leveren waardoor ze tot de dag van vandaag nog veel worden gebruikt. De anabolen die worden geinjecteerd zijn veiliger dan de steroide die via de mond naar binnen gaat, de orals. Het depot effect zorgt er voor dat je minder geactiveerde stoffen nodig bent dan bij de steroiden die hun weg via de mond vinden.

Maar vergeet niet dat injecteerbare steroïden ook 2 nadelige effecten hebben: ten eerste is er het zetten van de injectie wat veel mensen als onplezierig ervaren en er kan tijdens en de de injectie pijn worden ervaren. Deze pijn kan zowel te maken hebben met het depot dat zijn weg vind maar ook als de injectie verkeerd of met een te hoge snelheid wordt aangebracht. Zo valt er voor injecteerbare en orale steroiden wat te zeggen, ze worden vaak samen gebruikt wat ook wel een stack cyclus wordt genoemd. Nu heb jij ook nog de niet-aromatiserende en de wel-aromatiserende anabolen. Hier bij is een belangrijk onderscheid te maken: De aromatisseren steroiden willen wel eens het oestrogeen niveau ofterwijl het vrouwelijke hormoon vergroten. Hier door kunnen bijwerkingen optreden zo als gynecomastia of terwijl tiet groei. Dit kan op zijn beurt weer onder controle worden gehouden door anti-oestrogeen te namen. De niet-aromatiseren anabolen hebben deze vervelende bijwerking in mindere mate.

Mogelijke bijwerkingen van Anabolen steroiden.

Er zijn vele voordelen maar ook zeker een aantal nadelen aan het gebruik van steroide. De meest voorkomende bijwerkingen van het gebruikt zijn onder andere; het krijgen van borst weefsel welke zich vormt onder de tepels dit wordt ook wel gynecomastia genoemd.  In anabole wereld ook bekend als bitch tits die helaas enkel met een operatie ongedaan kan worden.

 • Vasthouden van water
 • Verkleinen van de ballen
 • Verlies van haar
 • Bij vrouwen: een zware stem en baardgroei
 • acne
 • leververgiftiging

Deze bijwerkingen kunnen worden ingeperkt door een aantal maatregelen

 • Beperkt de inname van aromatiserende anabolen welke tieten kunnen veroorzaken bij mannen.
 • Neem middelen als Clomid of Nolvadex om de oestrogene werking te beperken.
 • Neem finasteride om het haarverlies te blokkeren
 • Als je last heb van acné probeer dan androgene anabolen te mijden en zorg voor een schone huid.
 • Neem niet-aromatiserende steroiden en let op je zout inname om het vasthouden van te beperken
 • Gebruik geen 17-AA steroïden, in ieder geval niet te lang om zo leververgiftiging te voorkomen.
 • Je testikel krimpen omdat ze niet worden ingezet om testosteron te produceren. Gebruik clomid omdat dit tijdens je cyclus zo veel mogelijk te voorkomen. Zo dra de keur is gestopt groeien je ballen weer.
 • Voor vrouwelijke gebruikers is het verstand de inname van van de androgene steroiden te beperken.

Iedereen reageert op zijn eigen manier op anabolen. Daarom is het niet exact aan te geven in hoeverre deze nadelige effecten van invloed zullen zijn op jouw. Bij de een kunnen er extreme bijwerkingen op treden terwijl het betreffende middel voor een ander worden doet. hier kun je alleen achter komen door het te proberen.