12 manieren om lief te zijn voor jezelf

aug 22, 2022Zelfbeeld0 Reacties

Ik vond ‘lief zijn voor jezelf’ altijd zo’n zweverig iets. ‘Lief zijn voor jezelf’, alsof je jezelf dan een aai over je hoofd ging geven. Eigenlijk vond ik het gewoon suf, omdat ik niet wist hoe ik hier invulling aan moest geven. Ik wist toen ook niet hoe goed het mij zou doen om af en toe wat liefs te doen voor mezelf. En eerlijk gezegd vond ik mezelf toen ook niet zo leuk, dus dan is lief zijn voor jezelf niet de hoogste prioriteit. Ik heb inmiddels geleerd dat lief zijn voor jezelf in kleine dingen kan zitten. Misschien vind jij het lastig om te beginnen. Wie weet heb je iets aan deze tips!

 • Ruim je kledingkast op – Zoek je kleding uit. Leg kleding waar jij je niet goed in voelt opzij. Bekijk deze stuk voor stuk en ga na waarom jij je hier niet goed in voelt. Maak de keuze of het verstandig is om iets weg te doen. Als kleding jou een onzeker gevoel geeft, gaat het jou niet helpen bij je positieve zelfbeeld. Als je twijfelt, hang iets dan rustig nog terug in de kast. Je kan dit proces regelmatig herhalen. (het proces van kleding áánvullen is ook leuk, maar kost natuurlijk geld, dus gooi niet meer weg dan je kwijt kan).
 • Spiegel – Het klinkt heel zweverig, maar start de dag met iets liefs tegen jezelf zeggen terwijl je in de spiegel kijkt.
 • Bloemen – Koop een mooie bos bloemen voor jezelf. Gewoon. Omdat het kan!
 • Zet je telefoon uit – en doe iets waarbij je niet gestoord wilt worden. Een boek lezen. Netflix kijken met een grote mok thee erbij. Een muziekje luisteren. Doe iets waar jij zin in hebt, zonder dat anderen jou kunnen bereiken. Dit geeft een hoop rust!
 • Bestel het lekkerste toetje – Waarom altijd aan de calorieën denken? Die fruitsalade is vast erg lekker hoor, maar die kan jij thuis ook wel maken. Die brownie met salted caramel saus, die maken ze nergens zoals hier! Leef en geniet!
 • Spaar – Zet elke week wat geld opzij, zodat je na een bepaalde periode iets leuks voor jezelf kan kopen. Koop iets voor de léuk, niet omdat je het per se nodig hebt. Een lekker luchtje, een mooie geurkaars, leuk servies. Koop iets waar jij blij van wordt.
 • Test een nieuw recept – Neem de tijd om boodschappen te doen en uitgebreid te koken. Doe dit voor jezelf. Je hoeft niet alleen maar uitgebreid te koken als er anderen komen. Gun jezelf die maaltijd.
 • Thankful – Schrijf iedere dag 3 dingen op die goed gingen of waar je dankbaar voor bent. Lees dit regelmatig eens terug.
 • Bad – Als je hem hebt: neem een bad. Een lekker, lang bad. Liefst met een bruisbal van de Lush 🙂
 • Weegschaal – Ga een week niet op de weegschaal staan. Laat je niet leiden door de cijfertjes die erop staan. Het is veel belangrijker dat jij goed in je vel zit!
 • Plan een avond/dag/weekend helemaal niets  – Hou een deel van je agenda bewust helemaal leeg. En bedenk dan pas waar je zin in hebt! Een avond Netflixen in pyjama? Doen! Genieten van de eerste zonnestralen op het terras met je beste vriendin? Doen! Een lange boswandeling maken? Gaan! Doe alleen waar je zin in hebt. En als je nergens zin in hebt? Dan doe je lekker niets!
 • Foto’s  – Laat iemand mooie foto’s van je maken! Het leukst: boek een echte fotoshoot met visagie. Als je hier niet de financien voor hebt? Maak er dan een leuke dag met een vriendin van! Maar zorg dat je foto’s hebt waarvan je kan zeggen dat je er mooi op staat en dat je blij bent met jezelf. En bekijk deze foto’s regelmatig!
You may like also

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *