Oxazepam

dec 14, 2020Steroïde pillen1 reactie

Verpakking oxazepam

Verpakking oxazepam

 

WAT IS Oxazepam CF EN WAARVOOR WORDT HET GEBRUIKT

Geneesmiddelengroep Oxazepam CF behoort tot de groep van de zogenaamde benzodiazepinen.

Toepassing van het geneesmiddel Oxazepam CF 10 en 20 mg deze kun je nemen tegen korte maar hevige slaapstoornissen waardoor er niet meer normaal gefunctioneerd kan worden of men er erg onder heeft te lijden.

Dit is wat je moet weten als u gebruikt wilt maken van Oxazepam

Neem dit middel niet in de volgende gevallen

Als u last heeft van myasthenia gravis ofterwijl extreme spierverslapping
Als u last heeft van het stoppen van uw ademhaling wanneer u ligt te slapen door slaap apneu
Bij ademhalingsstoornis dient u dit niet te gebruiken
Als u niet goed kunt tegen de zogenoemde benzodiazepinen die voorkomen in bijvoorbeeld temazepam.
Een kind met een slecht functionerend lever hoort dit middel niet te gebruiken
Let vooral op met Oxazepam CF die een vermindering van de slaaplust creerende functie van Temazepam CF dit kan al optreden na een aantal weken.

Het nemen van dit middel kan zo wel geestelijk als lichaamlijke afhankelijk heid veroorzaken. Hoe hoger de dosis die u neemt hoe groter de kans is dat dit optreed. Zeker voor mensen die gevoelig zijn voor alcohol en drugs is dit een verhoogd risico.

Het abrupt stoppen met Oxazepam CF terwijl er afhankelijkheid is gemaakt kunt u ontwenningsverschijnselen ervaren die zich kenmerken als snelgeïrriteerd, spierpijn, verwardheid, angst, hoofdpijn, verward en rusteloosheid. In de meer extreme gevallen kunnen de volgende scenarios de kop op steken: u ondergaat een persoonlijkheid verandering, u kunt overgevoelig reageren op licht, derealiteit ontgaat u, epileptische attacks en zelfs hallucinaties kunnen voorkomen.

Als u er voor kiest om te  stoppen met Oxazepam dan is er de mogelijkheid dat de klachten die in eerste instantie aanwezig waren terug komen ook wel het reboud effect genoemd. Wees niet bang want dit is slechts tijdelijk.

Het risico hierop is groter indien u acuut stopt met het gebruik van Oxazepam. Het advies is daarom de kuur ten aller tijden te voor te stellen aan uw dokter en deze geleidelijk af te bouwen. Hoe korter de behandeling duurt hoe beter. De kuur mag niet langer duren dan vier weken hier in is het afbouwen mee geteld.

Het is mogelijk dat ergeheugenverlies ontstaat als u niet uw zeven tot achter uur slaap per dag haalt. Het geheugenverlies is echter van korte tijd.

Gedragsstoornissen zo als rusteloosheid, woede aanvallen, prikkelbaarheid, hallucinaties, agressiviteit, waanideeen, ofterwijl geestelijke ziektes waarbij de eigen controle over het gedrag wordt verstoord ook wel een psychose genoemd kunnen voorkomen. Kinderen en ouderen vormen hier bij een grote risico groep. Als u deze klachten ervaart is het advies om contact op te nemen met uw arts.

Valt u in een van deze risico groepen zo als iemand die lijdt aan chronische ademhalingsproblemen of bent u een oudere dan moet u een lagere dosering nemen. In dit geval mag Temazepam CF niet worden gebruikt bij stoornissen in de lever.  Als u lijdt aan geestesziekten waarbij u de controle verlies over uw eigen gedrag dan wordt het afgeraden om Temazepam in te nemen. Het is belangrijk dat u Temazepam niet als enige behandeling neemt als u lijdt aan angstgevoelens ten gevolge vanneerslachtigheid.

You may like also

1 Reactie

  1. Thea van Gogh

    Ik kan alleen met ideaal geen vitcoin

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *