Nolvadex

feb 12, 2021Steroïde pillen1 reactie

pillen nolvadex

Bij veel anabolenkuren kunnen er bijwerkingen optreden als gevolg van de vorming van oestrogeen. Om zowel tijdens een dergelijke kuur als tijdens een nakuur om het lichaam te laten herstellen, kan er gebruik gemaakt worden van nolvadex (tamoxifen citrate). De werkende stof in nolvadex heet tamoxifen citrate en geldt als het bekendste middel tegen de uitwerking van oestrogeen op het lichaam.

online novadex kopen

Gebruik

Nolvadex wordt op drie verschillende manieren ingezet. Met name vrouwelijke gebruikers zetten nolvadex in hun prestaties te vergroten en een droge spiermassa op te bouwen, waarbij vetpercentages verminderd worden maar massa en kracht van de spieren niet. Ook zorgt nolvadex voor een vermindering van gynaecomastie en brengt het de natuurlijke productie van hormonen in het lichaam weer op gang na een kuur. Een vergelijkbare stof is clomid, al geldt deze als de minder sterke van de twee. Als een relatief sterke kuur gevolgd wordt met veel anabolen die aromatiseren naar oestrogeen, kan het nodig zijn om de nakuur met nolvadex te laten opvolgen met een aromataseremmende kuur. Een dergelijke kuur kan stoffen als arimidex, letroloze en exemestane bevatten en heeft een aantal dagen de tijd nodig om in te werken. Tot die tijd wordt nolvadex gebruikt, vaak duurt dit een aantal dagen. Als vuistregel voor een nakuur met nolvadex geldt dat tijdens de eerste helft van de nakuur de dosis ongeveer twee keer zo hoog is als tijdens de tweede helft van de nakuur. Ook verschilt de lengte van de nakuur met nolvadex met de lengte van de kuur die regulier gevolgd wordt. Gemiddeld duurt een nakuur 3 tot 5 weken duurt.

Werking

De werkende stof in nolvadex, tamoxifen citrate, geldt zelf als een zeer mild oestrogeen en bezet daarmee oestrogeenreceptoren in het lichaam na toediening ervan. Door deze sterke binding met de receptoren, zit het in de weg van sterke oestrogeenvarianten die zich niet langer kunnen binden. Dit komt de werking van anabolen die van nature aromatiseren naar oestrogeen ten goede en worden bijwerkingen als gevolg van oestrogeenvorming voorkomen worden. Nolvadex geldt samen met clomid als een Selective Estrogen Receptor Modulator (SERM) dat de vorming van oestrogeen wel remt, maar niet zo voorkomt als sterkere aromataseremmers als proviron, arimidex, letrozole en exemestane dat doen. Verder zorgt nolvadex voor dat het lichaam meer testosteron gaat produceren, doordat het de hormonen LH (Luteinizing Hormone) en FSH (Follicle Stimulating Hormone) stimuleert. Bekende bijwerkingen van nolvadex zijn acne, hoofdpijn, misselijkheid, braken en opvliegers. Bij vrouwen treedt er bovendien soms een onregelmatige menstruatie op. Ook kan het de werking van anticonceptiepillen in de weg zitten. Verder zijn er vooral veel bijwerkingen bij een langdurig gebruik van nolvadex, dat wil zeggen langer dan 6 weken. En nakuur duurt echter maximaal 3 tot 5 weken, waardoor de kans dat dergelijke bijwerkingen optreden gering zullen zijn. Ook bij het voorkomen van gyaecomastie zullen er nagenoeg geen bijwerkingen optreden. Bijwerkingen die kunnen optreden na een gebruik langer dan 6 weken staan op de bijsluiter van nolvadex vermeld.

Dosering

Ter verbetering van prestaties en het opbouwen van een droge spiermassa, is doorgaans 10 mg nolvadex per dag voldoende. Hierbij wordt de nolvadex oraal, per pil, ingenomen. Om een sterkere werking te hebben, bijvoorbeeld om gynaecomastie tegen te gaan, dient een dosis nolvadex uit circa 10 tot 20 mg per dag te bestaan en dient er direct te worden begonnen met een dergelijke kuur bij het optreden van klachten. Na het verdwijnen van de klachten dient er nog vier dagen te worden doorgegaan met een nakuur met nolvadex. Bij een gehele nakuur wordt er in de eerste twee weken doorgaans tweemaal zoveel nolvadex toegediend als gedurende de twee weken daaropvolgend. Bij een kortwerkende kuur dient nolvadex 4 dagen tot een week na de laatste reguliere injectie toegediend te worden, bij een langwerkende kuur na twee weken. Als de reguliere kuur uit een orale toediening van anabolen bestaat, dient de nakuur met nolvadex direct de dag erna te starten.

You may like also

1 Reactie

  1. donc

    Hallo,

    Kan ik dit bestellen ? En hoe werkt het bij jullie bestellen ?

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *