Informatie over kuren

Alles wat je moet weten over een anabolenkuur

Een anabolenkuur heb je niet zomaar gekozen. Iedere kuur is een combinatie van doelstellingen en persoonlijke voorkeuren. Je kunt anabolenkuren starten om spieren op te bouwen, maar ook om deze af te breken. Vaak bereik je het meeste resultaat door je per kuur op één doel tegelijk te focussen. Hieronder leggen we je alles uit over anabolenkuren, om je zo te helpen tot de juiste keuze te komen.

Wat is een kuur?

Een anabolenkuur is het innemen van hormonen die bijdragen aan zaken als toename of afname van spiermassa. Het innemen van dergelijke hormonen is vaak van korte duur, afhankelijk van je doelstelling en de soort hormonen die je toedient. Ook kan het per persoon verschillen of er bijwerkingen ontstaan en hoe snel de verwachte effecten optreden in je lichaam. Veel gebruikers van anabolen maken bij een kuur gebruik van een stack. Een stack is een combinatie van toegediende hormonen, die elkaars werking kunnen versterken of juist elkaars negatieve effecten kunnen opheffen. Op deze manier kun je je doelen op een gerichte manier verwezenlijken. Omdat een anabolenkuur veel invloed uitoefent op je hormoonhuishouding, is het van belang dat je na iedere kuur een nakuur doet. Hiermee breng je je natuurlijke hormoonhuishouding weer op peil.

Een kuurschema

Om een anabolenkuur zo effectief mogelijk te doorlopen, is het van belang dat je een goede en strakke planning erop nahoudt. Dit kun je doen door een kuurschema op te stellen. Bij petraruns.nl staan we je graag met raad en daad bij om een passend kuurschema op te stellen, afhankelijk van je persoonlijke doelen en de soort anabolenkuur of stack je wilt gaan gebruiken. In een kuurschema geef je per week dat je de kuur doorloopt aan welke hormonen je toedient en in welke verhouding, vaak het aantal milligram per week.

Bijwerkingen en hoe deze tegen te gaan

Een vaak gehoord argument tegen het gebruik anabolenkuren zijn bijwerkingen die effect hebben op je lichaam. Een verzorgde nakuur kanPotjes met steroide dergelijke bijwerkingen echter eenvoudig tegengaan of terugdraaien. Het klopt bijvoorbeeld dat bij een kuur waarin de hormonen testosteron enanthaat, deca, dianabol en nolvadex worden gebruikt in een periode van zo’n 15 weken je testikels niet langer zelf hormonen aanmaakt. Dit kan leiden tot een krimping van je testikels. Door een nakuur te doorlopen, komt de hormoonhuishouding van je testikels echter weer vanzelf op gang en nemen je testikels weer je natuurlijke vormen aan. Ook is een veelgehoorde klacht dat de zones rondom je tepels gevoelig kunnen worden als gevolg van bovenstaande hormoontoediening. Je klierweefsel neemt toe en zorgt voor irritatie en gevoeligheid, ook wel gyro genoemd. Dergelijke bijwerkingen kun je vaak ook al in een vroeg stadium voorkomen door het gebruik van hormonen als nolvadex, arimidex of femara. Bij petraruns.nl vertellen we je graag alles over bijwerkingen en de verschillende effecten die mensen kunnen ervaren én tegengaan.

De juiste omstandigheden voor anabolenkuren

Iedere soort anabolenkuur werkt het beste onder specifieke omstandigheden. Daarom is het moeilijk te zeggen dat bepaalde bijwerkingen altijd zullen optreden, of dat het gebruik van anabolen in zijn geheel dezelfde uitwerking heeft op iedere gebruiker. De omstandigheden waarin je overgaat op een anabolenkuur bepalen in sterke mate welke uitwerking de kuur op jou en je lichaam heeft. Enkele van deze omstandigheden leggen we hier graag voor je uit.

Doelstellingen

Een anabolenkuur begint altijd met de hoofdvraag ‘waarom’. Welke redenen heb jij om een anabolenkuur te starten en welke doelen hebben jij voor ogen om met behulp van een anabolenkuur te behalen. Als je je persoonlijke doelstellingen helder voor ogen hebt, is de kans op succes het grootst en zal je de anabolenkuur een betere plek kunnen geven in het dagelijks leven. Start je met onzekerheden, dan is de kans aanwezig dat een anabolenkuur op een teleurstelling uitdraait.

Familie en vrienden

De beste manier om een anabolenkuur positief te doorlopen en je persoonlijke doelstellingen te behalen is om deze te delen met familie en vrienden. Wees open over wat je wilt bereiken en hoe. Zo kunnen andere je helpen om je doelen te verwezenlijken en je te ondersteunen waar nodig. Andere gebruikers kunnen bovendien last krijgen van het zogeheten Adonis complex. Hierbij kunnen de positieve gevolgen van anabolenkuren, zoals het kweken van spieren, geestelijk verslavend gaan werken. Hierdoor raak je mogelijk het zicht kwijt op de risico’s van anabolenkuren. Let ook op de wetgeving in Nederland en België. Deze kunnen verschillen in de manier waarop anabolen toegestaan worden en hoe hierop gecontroleerd wordt in bijvoorbeeld sportscholen.

Een gezonde geest in een gezond lichaam

Drie belangrijke pijlers van een anabolenkuur zijn je gezondheid, training en voeding. Wees er zeker van dat je lichaam een anabolenkuur aankan voordat je ermee begint. Een bezoekje langs de huisarts kan daarom zeker geen kwaad om advies in te winnen over het gebruik van anabolen en de gevolgen voor jouw lichaam. Ook je gedrag doordeweeks en in het weekend is van belang voor je anabolenkuur. Roken, alcoholgebruik en de inname van drugs kunnen door hun negatieve gevolgen voor je lichaam ook een verantwoorde manier van anabolengebruik beïnvloeden. Tot slot is er een goede balans tussen training en voeding nodig. Niet iedereen kan zomaar beginnen met een anabolenkuur. Je lichaam moet gewend raken aan de intensiviteit van de trainingen die met de kuur gepaard gaan en de inname van voeding die ermee gepaard gaan. Zo voorkom je negatieve gevolgen, zoals blessures, en haal je het meeste rendement uit je kuur.