Finasteride

jan 19, 2021Steroïde pillen0 Reacties

tabletten proscar finasteride

Bekende bijwerkingen van verschillende soorten anabolen kunnen bestaan uit onder meer klachten aan de prostaat als gevolg van vergroting en haaruitval op het hoofd. Proscar, met de werkende stof finasteride, kan gebruikt worden om deze klachten tegen te gaan. Wel heeft proscar zijn eigen bijwerkingen, zoals tijdelijke impotentie dat gepaard kan gaan met het uitblijven van ejaculaat. Ook kan er gynaecomastie optreden. Toch wordt proscar veel gebruikt tijdens anabolenkuren.

Gebruik

Vooral wanneer gebruikers van anabolen gevoelig zijn voor bijwerkingen als een vergroting van de prostaat of haaruitval op het hoofd, bijvoorbeeld door erfelijke factoren, kan een kuur met proscar zeer wenselijk zijn. Bij deze gebruikers kan al gedurende een eerste kuur met anabolen die haaruitval en vergroting van de prostaat kunnen veroorzaken de gevolgen ervan ondervinden. Daarom wordt al een maand voordat er met een dergelijke kuur begonnen wordt finasteride toegediend aan het lichaam om hier een stabiele bloedwaarde van te creëren voor tijdens de kuur. Na de kuur, wanneer de anabolen weer uit het lichaam zijn verdwenen, kan gestopt worden met de toediening van finasteride.

online proscar finasteride kopen

Werking

Vele soorten anabolen hebben de eigenschap om na toediening omgezet te worden naar een andere vorm door het lichaam. Sommige soorten anabolen worden omgezet naar oestrogeen, andere naar afgeslankte versie van zichzelf. Deze versie wordt een 5-alfa-reducatse-enzym genoemd. Zo wordt testosteron omgezet naar het zeer androgene dihydrotestosteron (DHT). Deze hecht aan androgeenreceptoren, waardoor spierkracht en vetverbranding toenemen. Omdat zowel onder de hoofdhuid als onder de prostaat al relatief meer DHT voorkomt, kan de omzetting naar dit hormoon toe zorgen voor klachten als haaruitval en een vergrote prostaat. De werkende stof in proscar, finasteride, zorgt ervoor dat deze bijwerkingen voorkomen worden. Hierdoor neemt ook de androgene werking van testosteron en andere androgene hormonen af, die in het lichaam omgezet worden naar een 5-alfa-reductase-enzym. Overigens is er nog een variant van dit enzym, dat onder meer voor de vaak voorkomende acnevorming en haargroei op het lichaam veroorzaakt.

Dosering

Voor gebruikers van finasteride kan de orale toediening van 1 mg per dag in pilvorm al genoeg zijn om haaruitval tegen te gaan. Om vergroting van de prostaat te voorkomen, zou een dosis van 5 mg per dag genoeg moeten zijn.

You may like also

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *