Arimidex, Femara of Aromasin

okt 8, 2021Steroïde pillen0 Reacties

arimidex anastrozole

De anabolenkuren met arimidex (anastrole), femara (letrozole) en aromasin (exemestane) staan bekend om hun werking die erg lijkt op die van nolvadex, arimidex online kopennamelijk dat ze gelden als aromataseremmers. De drie soorten anabolen zijn echter een stuk sterker dan nolvadex en worden aromataseremmers genoemd vanwege hun remmende werking op oestrogeen. In feite remmen zie niet alleen de vorming van oestrogeen, maar voorkomen ze zelfs de aanmaak ervan. Daarom worden arimidex, femara en aromasin vaak door bodybuilders gebruikt in kuren waar een droge bodybuilderlook het gewenste resultaat is.

Gebruik

Als aromatasremmers worden arimidex, femara en aromasin gedurende een hele kuur toegediend aan het lichaam. Hierdoor wordt de gehele kuur lang de aanmaak van oestrogeen onderdrukt voor een optimaal gewenst resultaat. Vooral in kuren waar normaal gesproken de werkzame stof aromatiseert tot oestrogeen, kan een aromatasremmer zijn werk doen om dergelijke aromatisering te voorkomen. Denk hierbij aan anabolen die geliefd zijn bij bodybuilders, zoals testosteron, dianabol, nandrolone en boldenone. Dit kan het doel hebben om een bodybuilderlook te geven voor bijvoorbeeld een wedstrijd, maar ook als nakuur van een zware anabolenkuur. Ook bij kuren waarbij gynaecomastie optreedt, kan na toediening van nolvadex of clomid tevens een aromatasremmer als arimidex, femara of aromasin toegediend worden om verdere vorming van oestrogeen tegen te gaan, de klachten te verminderen en toekomstige klachten tegen te gaan. Nolvadex en clomid houden alleen de oestrogeenreceptoren bezet, waardoor na het stoppen met een dergelijke kuur de receptoren niet langer bezet zijn en problemen weer snel kunnen terugkeren.

Werking

De ontwikkeling van arimidex, femara en aromasin is al langere tijd gaande. Voorheen blokkeerden deze anabolen ook nuttige hormonen, maar in de huidige derde generatie anabolen vindt deze blokkade niet meer plaats. Deze generatie richt zich puur en alleen op het aromatase-enzym. Het aromatase-enzym zet bekende hormonen als testosteron, dianabol en nandrolone om in oestrogeen. Arimidex, femara en aromasin blokkeren deze omzetting door zich aan het enzym te binden. Hoewel een grote hoeveelheid oestrogeen in het lichaam zorgt voor grotere toename in spiermassa, treden er ook verschillende bijwerkingen op als gynaecomastie. Van de drie anabolen is femara de sterkste, met een van 99%. Dit percentage staat voor de hoeveelheid aromatase dat afgebroken wordt. De omzetpercentages van arimidex en aromasin liggen op respectievelijk 97% en 95%. Uiteindelijk liggen de percentages oestrogeen dat als gevolg verlaagd worden op zo’n 80 tot 98%, met een gemiddelde van 85%. Daarbij hangt het ook per type oestrogeen af hoeveel er verminderd kan worden. Wel zijn de onderlinge verhoudingen daarbij relatief gezien hetzelfde ten aanzien van de anabolen arimidex, femara en aromasin.

Een aanvullende werking van de drie anabolen arimidex, femara en aromasin wordt tevens gesteld dat ze, naast het blokkeren van aromatase-enzym en daarmee de verlaging van de hoeveelheid oestrogeen in het lichaam, ook de productie van testosteron stimuleren. Voor aromasin geldt de aanvullende theorie dat deze ook de aanmaak van insuline in het lichaam stimuleert, door de hoeveelheid Insuline-like Growth Factor (IGF) te verhogen. Daarnaast wordt er over fenara gesteld dat deze in staat om gynaecomastie te laten verdwijnen, met doseringen van 2,5 mg per dag en een geleidelijke afbouw van deze dosering. Een nadeel van de stimulering van testosteron is dat dit negatief uitwerkt op het niveau van cholesterol in je bloed. Ook kan er sprake zijn van een afname van het libido, soms zelfs een gehele afwezigheid. Andere bekende bijwerkingen zijn duizeligheid, moeheid, hoofdpijn, opvliegers, en klachten in de darmen, botten en spieren.

Dosering

Femara wordt in doseringen van 0,25 tot 0,5 mg per dag toegediend. De dagelijkse dosis voor arimidex ligt iets hoger, namelijk 0,5 tot 1 mg per dag. Aromasin kent de hoogste dosering, namelijk 5 tot 25 mg per dag. Al deze anabolen worden oraal toegediend, in de vorm van pillen. Je kunt er ook voor kiezen de pillen om de dag in te nemen in plaats van dagelijks.

You may like also

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *