Methoden van toediening

Het injecteren vanHoe kun je anabolen toedienen?

Een anabolenkuur bestaat voornamelijk uit het toedienen van anabolen aan je lichaam. Dit kan op verschillende manieren, die hieronder uitgelegd staan. Grofweg kun je bij het toedienen van anabolen kiezen tussen slikken of injecteren, waarbij je bij injecteren de keuze hebt uit twee methodes. Welke manier van het toedienen van anabolen aan je lichaam je ook kiest, het betreft altijd een combinatie van de soort anabolen die je toe wilt dienen en hoe lang je kuur duurt.

Doorslikken: orals

Een van de manieren om anabolen toe te dienen is door middel van doorslikken. Dergelijke anabolen worden orals genoemd en zijn speciaal geschikt om in te nemen met de mond. De toediening van orals gaat daarom dan ook met pillen of met druppels. Met behulp van orals ben je verzekerd van een vlotte en pijnloze manier van het toedienen van anabolen. Wel kunnen de werkzame stoffen van orals op lange termijn problemen opleveren aan je lever, niet ongewoon bij medicijngebruik. Daarom mag een pillenkuur bij de toediening van anabolen niet te lang duren en zijn orals met name geschikt voor een korte kuur. Bovendien zullen niet alle stoffen die je met de mond inneemt goed in je lichaam terechtkomen, waardoor niet alle soorten anabolen geschikt zijn als oral. Bekende voorbeelden van werkzame orals zijn winstrol en dianabol.

Injecteren

Als je besluit om anabolen toe te dienen via injecties, dan kun je kiezen uit kortwerkende en langwerkende injecties. Het voordeel van injecteren is dat werkzame stoffen als testosteron snel in je lichaam worden opgenomen, wat een effectieve werking van de anabolen bespoedigt. Door deze snelle opname worden dergelijke stoffen ook weer snel afgebroken, waardoor je ze regelmatig moet toedienen. Daarom wordt er vaak een ander molecuul aan de werkzame stof toegediend, om deze gestaag tot uitwerking te laten komen. Een dergelijk molecuul wordt een ester genoemd. Een stof als testosteron zal namelijk dan pas zijn werk kunnen gaan doen als de toegevoegde molecuul afgebroken is. De tijd waarin stoffen afgebroken worden heet de halfwaardetijd, en deze kan dus verschillen per kuur. Bij kortwerkende injecties is de halfwaardetijd van de toegediende stoffen vanzelfsprekend korter dan bij langwerkende injecties.

Kortwerkende injecties

Het doel van injecteren is om in feite continu een werkzame stof als testosteron in je lichaam te houden. Bij kortwerkende injecties is de halfwaardetijd van de toegediende stof relatief kort, waardoor je regelmatig anabolen zult moeten spuiten. Dit doe je echter niet pas als de werkzame stof is uitgewerkt, in dat geval ben je eigenlijk al te laat. Je blijft anabolen injecteren om zo een stabiel niveau van werkzaamheid te behouden in je lichaam. In het geval van testosteron zal je dagelijks moeten spuiten, maar bij een stof als testosteron propionaat is het injecteren vaak genoeg per twee dagen. Zeker voor een beginnende gebruiker van anabolen kan het toedienen ervan met behulp van kortwerkende injecties een drempel zijn, omdat je direct op regelmatige basis moet injecteren. Daarom worden kortwerkende injecties meestal alleen ingezet bij een korte kuur.

Langwerkende injecties

Voor kuren die langer moeten duren, wordt bij de toediening van anabolen vaak gekozen voor langdurige injecties. Hierbij wordt er een zwaarder molecuul toegevoegd aan de werkzame stof dan bij kortwerkende injecties, zodat de halfwaardetijd van de toegediende anabolen langer is. Zo werkt de combinatie van testosteron met de ester enanthaat zo lang, dat je maar eenmaal per week de stoffen hoeft te injecteren. Wel blijft er na afbraak van de ester minder werkzame stof over in je lichaam dan bij kortwerkende injecties. Dit hoeft echter niet uit te maken voor de prijs die je betaalt voor de stoffen, omdat deze per stof kunnen verschillen per millimeter. Of een anabool nu langwerkend of kortwerkend is hoeft niets te zeggen over de kosten ervan, wat langwerkende injecties vaak populairder maakt dan kortwerkende injecties. Een nadeel van langwerkende injecties is dat deze er langer over doen om hun werk te doen, in vergelijking met kortwerkende injecties. Bij sommige anabolen kan dit zelfs enkele weken duren, zoals bij nandrolon decanoaat dat er wel drie weken over kan doen om werkzaam te worden. Om dit probleem te voorkomen, zijn er verschillende methodes beschikbaar die het kickstarten van de werkzaamheid van je anabolen kan bewerkstelligen. Hierover leggen we je graag alles uit bij petraruns.nl, zoals de combinatie van kortwerkende en langwerkende injecties of de toediening van grotere hoeveelheden anabolen in één keer.